Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känner mig kränkt av Ybuss

Hädanefter kommer jag inte att lita på någon text som står på gaten utan det blir till att promenera omkring i mörkret på perrongen och kolla de bussar som anländer vad det står på dem.

Annons

Följande utspelade sig dagen före julafton den 23 december på Härnösands resecentrum.

Jag, pensionär, skulle åka med Ybuss (linje 98) från Gate A klockan 16.00 till Sollefteå för att sedan ta bussen till Ramsele klockan 17.45 för att ta mig hem till min ensamma katt.

Jag bor fyra mil från Sollefteå. Det var sista bussturen före fredagen den 27 december och jag är därför ute i god tid. Jag anländer klockan 15.45 till Resecentrum i H-sand och ställer mig att vänta på bussen vid Gate A. Det står tydligt och klart på den upplysta skylten att bussen skall avgå klockan 16.00 från Gate A. Sedan klockan 15.30 står det en till person där och väntar. Hon skall till Sollefteå och är inte heller purung. Vi väntar och väntar.

Klockan är över 16.15 när vi plötsligt ser en Ybuss (linje 98) åka norrut på gatan bort ifrån stan. Upprörda ringer vi till Din Tur som kopplar vidare till Ybuss. Första beskedet vi får är att bussen inte skulle avgå från Gate A utan från Gate F. Andra beskedet är att det hade stått en annan buss på Gate A och därför kunde Ybuss inte köra in där. Chauffören på Ybuss säger till kundtjänst att han hade gått till Gate A och hämtat passagerare (men vi som stod där man skall stå hade inte någon hämtat!). Vi var tydligen osynliga för denne chaufför! Någon annan buss hade inte heller stått där och blockerat vägen! Det var helt och hållet osant!

Vi får besked om att Ybuss litar på vad deras chaufförer säger så därför kunde de inte ge mig någon taxi från Sollefteå mot Ramsele. Jag trodde verkligen att man kunde lita på att en buss kör in på den gate där det står på skylten att den ska avgå.

Hädanefter kommer jag inte att lita på någon text som står på gaten utan det blir till att promenera omkring i mörkret på perrongen och kolla de bussar som anländer vad det står på dem. Båda vi kvinnor känner oss mycket kränkta av kundtjänst på Ybuss som alltså inte trodde på vad vi sade utan bara trodde på sin chaufför.

För att i alla fall komma vidare åker vi till Sollefteå med nästa buss som går klockan 17.10 och kommer dit vid 19-tiden på kvällen. Min buss mot Ramsele har ju redan gått så jag får logi hos min dotter över natten. På julafton åker jag med en buss som ska till Ö-sund och stiger av i Österforse två och en halv mil från mitt hem. "God Jul", säger chauffören och jag till varandra men för mig känns det inte som någon god jul.

Hur kom jag då hem? Det kom en "ängel" och räddade mig. Jag hade inte gått långt när en man som bor i Ramsele kom i sin bil på väg till Sollefteå och undrade vad jag gjorde där gåendes två och en halv mil från hemmet. Jag sade att jag trodde att jag skulle orka gå hem fast jag förstod att det skulle ta minst 4-5 timmar. Mannen tog sig tid och skjutsade mig hem trots att han måste vända sin bil och köra fem mil extra på grund av detta.

När jag kom hem välkomnade mig min lilla fina katt. Denna berättelse är helt sann och det finns alltså fortfarande änglar på vår jord!

Lurad resenär

Läs Ybuss svar direkt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons