Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källströms kullerbytta

/

Att hockeyspelarna har höga löner i SHL är ju allmänt känt. Att det är mycket stor spridning i lön inom ett lag är också känt.

Annons

Stjärnspelare har tre till fyra gånger så mycket som de som har lägst lön, vilket kan vara omkring 25 000 kronor i månaden. Att samhället ska gå in och bestämma hockeyspelarnas löner är ett egendomligt förslag.

Detta förslag som Källström redovisade i ÖA den 26/11 innebär ju en inskränkning i den fackliga förhandlingsrätten. Jag undrar hur fackföreningarna skulle reagera om regering och riksdag bestämde lönenivån så att den inte skulle bli för hög.

Det är ju detta som riksdagsman Källström förespråkar med sitt utspel. När det gäller höga löner så finns det en hel hop med direktörer inom kommuner, stat och landsting som har alldeles för hög lön, och icke att bortse från är det väl väldigt många politiker som har för hög lön.

Deras lön är ju finansierad av skattebetalarna. Här finns mycket att spara för samhället. Inom det privata näringslivet, där finns de verkligt höga lönerna och då menar jag direktörer och chefer.

Där har vissa en helt sjukt hög lön. Där borde aktieägarna säga ifrån. För det är ju dessa som bestämmer direktörslönerna.

Lägg ditt förslag i papperskorgen Emil! Utmana inte spelarfacket och fackföreningsrörelsen i Sverige. Stöd Modo i positiv anda!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons