Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbskatteavdrag, Apoteket, Bilprovningen – listan är lång över Centerns svek

/
  • Vad kommer det att kosta att få bilen besiktad i framtiden? undrar signaturen

Annons

Svar till ”Kritiken mot Alliansen inte rättvis – och Centern har bidragit med mycket bra”, Ordet fritt 23 juni.

Finanskrisen 2008 klarades av på grund av att Alliansen övertog välskötta finanser från socialdemokraterna. Det enda finansminister Anders Borg gjorde var att sänka skatterna ofinanserat.

Detta slutade med ett budgetunderskott för 2014 på 72 miljarder kronor. Så här har det varit varje gång ni lämnat över makten. Detta kallar jag för den brända jordens politik.

Jobbskatteavdragen gynnade höginkomstagarna mest. Låginkomsttagarna med en månadsinkomst under 20 000 förlorade på reformen på grund av sämre löneavtal och höjda avgifter och vi pensionärer som räknades som bidragsmottagare blev helt utan.

■■ För fler insändare, klicka här.

Apoteken reades ut 2009 av KD och för att investerarna inte skulle riskera något så fick de extra bidrag från oss skattebetalare som de gladeligen stoppade i fickorna eller i Panama.

För 2011 var dessa subventioner 20 miljarder kronor och man fick även betydande belopp från landstingen (Källa: Sveriges Radio P1 9 nov 2011). Privata bilprovare fick en svidande kritik i plånboken (SR P1 29 juni).

Bilprovningen privatiserades i Finland för flera år sen och där kostar nu varje besiktning dryga tusenlappen så vi vet vad har har att vänta.

Stockholms stad, styrt av M, lät en förskolechef köpa fyra förskolor, inklusive inventarier, för 634 650 kronor. Ett år senare kunde hon ta ut en vinst på 3.2 miljoner, plus ett högt styrelsearvode och lön. Vårdcentralen Serafen reades ut av Reinfeldt 2007 för 700 000 kr och såldes vidare efter två-tre år för 20 miljoner.

Dessa är några få i den långa raden av utförsäljningar av våra gemensamma tillgångar. Du Bertil gav inget svar på NUON-affären, jordbrukspolitiken, skrotbilarna, folk som fick stå på taken för att ringa, slaveriet Fas 3 och stupstocken.

Centerpartiet var en gång ett resonabelt socialliberalt parti, men har i dag blivit ett Thatcherinspererat nyliberalt parti långt ute på högerkanten.

Pensionärn

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons