Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är stolt feminist

Annons

Det började med ett blogginlägg som delades några tiotusen gånger för någon vecka sen, där det stod att feminister skulle raka benen, armhålorna, dra på sig smink och klänning - gå ut var stolta över er själva skrev skribenten.

I dag (03/02) skrev en annan bloggare att hon inte vågade kritisera Nour el Refai för hennes insats i melodifestivalen eftersom att hon "är en super-feminist med hår under armarna ni vet".

Detta fick mig att tappa allt, grejen är att det är sådana här tillfällen feminismen blir så otroligt negativ, den blir ett uppvaknande för vissa men för många så blir det en rädsla och man vill inte alls ansluta sig till kvinnokampen för att man måste bli "en sån där".

Till er vill jag säga - det måste ni inte alls. En kvinnas utseende har inget med hennes politiska läggning att göra, det är vad du står för som avgör det, så istället för att slå ifrån er allt, tänk på vad feminismen gett er och vad den kan ge er. För nidbilden av den rödhåriga, håriga, feta och fula feministen existerar inte! Även om det inte är något fel på henne heller så måste ni gå efter era egna erfarenheter med feminism och inte några bloggare eller skribenter på Twitter/Facebook. Sök efter själva så skall ni se, det är inte så tokigt och det är en kamp värd att kämpa.

Hufflepuff

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons