Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till hotell på Kanaludden!

För oss som bor här och inte har passerat pensionsåldern är ett Härnösand som verkar för utveckling av näringsliv, turism och attraktiva boenden en betydligt intressantare stad än alternativet.

Annons

Svar till Kjell Karlsson på Allehanda.se den 10/12 med flera som skriver spaltmeter angående hotell på Kanaludden där det ser ut som att invånare i Härnösand är emot ett hotellbygge på Kanaludden. Den insikten eller speglingen kunde inte vara mer fel.

Det är ett självklart rungande JA till ett hotellbygge och som tur är verkar våra politiker vara av samma åsikt.

Återigen när det planeras investeringar så är invånare i Härnösand uppenbarligen livrädda för något nytt. Jag tänker på debatten om Torsviksområdet där planen initialt var att bygga köpstad, men oj vilket ramaskri det blev. Lyckligtvis blev det av iallafall och handeln ökar i Härnösand för första gången på en förskräcklig massa år. Men nu höjs röster för att handeln förflyttar sig från centrum, är någon förvånad?

Detta är bara ett exempel på debatter som staden haft gällande satsningar och investeringar för att utveckla Härnösand som stad med sitt unika havsnära läge. Att då envist hävda att vi förstör stadsbilden och rekreationsområden är häpnadsväckande i mina öron. Kan någon ärligt och uppriktigt säga att det saknas vackra promenadstråk havsnära i vår stad och att ett hotell på Kanaludden möjligen skulle spoliera detta?

För oss som bor här och inte har passerat pensionsåldern är ett Härnösand som verkar för utveckling av näringsliv, turism och attraktiva boenden en betydligt intressantare stad än alternativet. Ett hotellbygge på Kanaludden får såklart positiva synergier för hela staden, plötsligt ges möjligheter för större konferenser där vi kan erbjuda boende i attraktiv havsnära miljö. Med rätt entreprenör vid rodret på hotellet finns möjligheter att locka människor till olika typer av arrangemang som nöjen, föreläsningar, mässor etcetera och dessa besökare behöver spendera pengar som Härnösand onekligen är i stort behov av.

Möjligen är det lite sent med tanke på den lyckade satsningen på Hallstaberget som uppenbarligen gett Sollefteå ett ökat besökarantal. Säg JA till hotellbygget på Kanaludden för stadens utveckling och inte av egoistiska nejsägare som är rädda om en udde i stad omgiven av vatten.

Peter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons