Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israels skamliga aggression

Annons

Min senaste insändare (ÖA 4/6 ) träffade tydligen en så öm tå, att Liberala Ungdomsförbundets representant i styrelsen för folkpartiet i Hedemora och tillika medlemmen av det liberala nätverket Kosmopol, Tobias Holdstock, fann sig föranlåten att skynda till undsättning. Han menar att jag inget begripit av konflikten i Mellanöstern och antyder därmed, att det har han däremot gjort.

När en så politiskt aktiv och tydligen initierad person tar till orda, förväntar man sig starka argument, konkreta och vältaliga. Där gör han oss emellertid besvikna. När jag jämför Israels delning av Västbanken i enklaver, näst intill omöjliga att lämna, med den sydafrikanska apartheidregimens förvisning av de färgade till särskilda hemländer, viftas detta bort som en klassisk antisemitisk stereotyp och när jag hänvisar till en intervju med en israelisk officer, som menar att Israel bör ta lärdom av nazisternas krossande av judarnas uppror i Warszawagettot är hans argumentering densamma.

När jag visar att strypningen av vattentillförseln och krossandet av den palestinska myndighetens kontor och palestinska industrier syftar till att göra livet så olidligt i de ockuperade områdena, att befolkningen tvingas på flykt och att denna politik har likheter med nazisternas behandling av judarna, avfärdas detta på samma sätt. De väl dokumenterade förbindelserna mellan Israel och apartheidregimen i Sydafrika är enligt Holdstock konspirationsteorier. Holdstock presterar inte ett enda argument med konkret innehåll!

Hans enda argument är alltså att jag skulle vara antisemit, en oerhört grov anklagelse.
Jag har i en tidigare insändare redogjort för antisemitism och antisionism. Tydligen har Holdstock missat denna, eller inte förstått. Sionismen är ett kolonialt och rasistiskt tanke- och värderingssystem. Jag är mot sionismen precis som jag är mot imperialismen.
Antisemitismen riktar sig främst mot personer med judisk övertygelse. Min argumentation riktar sig inte mot judar som grupp, utan mot sionismen.

Holdstock tycker uppenbarligen att min aggression mot sionismen är mycket oanständigare än Israels oanständiga aggression mot palestinierna. En fascinerande tanke! Om man idag vill framstå som verklig antiimperialist, måste man också vara antisionist. Holdstocks ställningstagande för sionismen gör honom till en kolonialismens och imperialismens förespråkare och medlöpare, dess inställsamt viftande svans!FRANK NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons