Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte till vilket pris som helst

Annons

Som kandidat för Socialdemokraterna närvarade jag vid informationsmötet inför kyrkovalet. Mötet genomfördes på församlingsgården inför en förhållandevis stor församling. Eftersom flera, både politiska och opolitiska grupperingar, valt att avstå från kyrkovalet återstår endast Socialdemokraterna och Centern som alternativ vid valet till domkyrkoförsamlingen. Representanter från dessa två partier fick redogöra för sina värderingar och fick en del snälla frågor vilket jag tycker de skötte bra.

Del två i denna utfrågning kom att handla om, inte helt oväntat, Nickebos fortsatta drift i kyrkans regi. En namninsamling hade genomförts av en grupp bestående av bl.a. Torkel Selin, gruppledare för POSK. Med namninsamlingen som grund krävde gruppen att det parti som lovar att Nickebo blir kvar i kyrkans regi får deras röster. Detta tycker jag är underligt. Varför drar man sig ur valet om man har en fråga som angagerar så starkt. Torkel säger sig inte vilja ställa upp i valet av skäl han i detta sammanhang inte ville redogöra för och att han som privatperson måste få ha en åsikt. Detta respekterar jag men att nästa andetag säga att det parti som lovar att Nickebo blir kvar får VÅRA röster. För mig låter det som att POSK finns kvar som grupp men man vill inte vara med och ta ansvar. Som vatten på kvarn kom ett inlägg från kyrkofullmäktiges ordförande, kyrkoherde Lars Eriksson. Han "hörde" röster att Nickebo skall säljas. Om det finns en dold agenda borde det var bra att få ta del av den. Han är ju trots allt ordförande och borde vara insatt i verksamheten. Någon framförde att 500000 kronor är penuts vid en omsättning på c:a 30 miljoner. Det är väl i sig riktigt men det motsvarar trots allt nästan 1,5 tjänst. Många sade sig ha fina minnen från Nickebo och det tycker jag är fint, men nu är nutid.

Vi tycker nog alla att Nickebo bör få finnas kvar för att synliggöra kyrkan och dess verksamhet, även om det inte ingår i kyrkans församlingsverksamhet, men inte till vilket pris som helst.

Sven-Erik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons