Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte rätt att prioritera badhus före skolan

"Det kan vara roligt att bada men det är en förutsättning för livet hur skolutbildningen fungerar. Således hade jag satsat på skolan före badhuset.", skriver Bengt Sörlin (M).

Annons

Svar till insändaren "Lättare att vara kritisk än rättvis" av signaturen 65+ på Allehanda.se 1/10.

65+, under flera år har Alliansen prioriterat skolan i vår gemensamma budget eftersom det är en medveten satsning från vår sida. Självklart skall arbetsmiljön vara bra för både lärare och elever. Vad jag motsätter mig är på det sätt man flytt från GB-skolan. Vi har under de senaste tio åren vetat om att GB-skolan har haft ett stort renoveringsbehov. Då är det inte rätt prioriterat att bygga badhuset före skolan. Det kan vara roligt att bada men det är en förutsättning för livet hur skolutbildningen fungerar. Således hade jag satsat på skolan före badhuset.

När det gäller Långsele skola så förhåller det sig så att ingen kan ta ut för mycket Det är kommunen som skall, efter beslut från fullmäktige genom upphandling bygga en skola för 46 miljoner. Inte som i vårt fall tillåta det att flyta ut på grund av bristande kontroll och rutiner till 70 miljoner. Samma förfarande uppdagades när det gäller renoveringen av Vallaskolan, beslutet i fullmäktige var fyra miljoner notan slutar på 26. Detta håller inte, det blir dyrt!

När det gäller försäljningen av skog så förhåller det sig så att kommunen äger en del skog som kommer att vara svår för att inte säga omöjlig att bruka så länge som skogsgrannen inte gör något. Med bakgrund av detta och att jag uppfattar situationen i skolan som ett stort problem som måste lösas, då har jag inga problem med att göra en punktinsats för att skapa förutsättningar för att skolan skall kunna lösa en del av sina problem. Det är våra barns framtid vi ackorderar om här.

Hallstahotellet tyckte jag inte hörde till denna fråga. Men eftersom du frågar så tänkte jag peka på situationen vi har. Jag har absolut inget emot Hallstahotellet men vad jag tycker är märkligt är att en kommun i Sollefteås situation, som de senaste fyra åren skulle ha haft underskott i sina finanser om inte regeringen gått in och stöttat kommunen ekonomiskt. Borde inte kommunen först lösa sina lagstadgade uppgifter före hotellsatsningar? Under 2012 fram till september 2013 har Hallstahotellet kostat Sollefteå kommuns skattebetalare sex miljoner kronor. Det är en hel del lärare vi skulle kunna få för de pengarna.

Du får ett citat tillbaks av mig. "Det är aldrig för sent att bli den vi skulle kunna vara" – George Elliot.

Bengt Sörlin

Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons