Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte imponerad

/

Annons

I Allehanda har vi kunnat läsa att Bildningsnämnden brister i sin uppföljning när det gäller det kommunala informations- uppföljningsansvaret, alltså ungdomar som inte påbörjar eller slutför sina gymnasiestudier. Detta är för mig oroande eftersom jag i kommunfullmäktige i maj 2011 interpellerade nämndens ordförande i just den frågan. I interpellationssvaret kunde man läsa att förvaltningen skulle påbörja att ta fram en handlingsplan. Nu har 2 år gått och fortfarande saknas handlingsplanen.

Denna handlingsplan är otroligt viktig. Att inte ha gymnasieexamen är en av de största riskfaktorerna för att hamna i utanförskap och inte ha en fast inkomst i framtiden. Det känns för mig väldigt märkligt att man inte från Socialdemokraterna prioriterat denna fråga mer eller ansett att det är viktigt att följa upp detta i bildningsnämnden. Nu riskerar 40-100 ungdomar att inte få jobb. Jag trodde för min del att detta var så prioriterat att det var åtgärdat för länge sedan.

En nämnd måste uttalat ha huvudansvaret enligt mig, delat ansvar ger ingen bra kontinuitet, det ser vi resultat av nu. För mig känns det naturligt att det är bildningsnämndens ordförande som ska ta stafettpinnen och få fart på arbetet tillsammans med sin förvaltning - skyndsamt!

I kommunens krav används ordet "bör", detta måste ändras till "ska". Det ska tas fram en handlingsplan och ansvarsfördelningen ska tydliggöras- allt annat är ett misslyckande!

Camilla Svensson

Gruppledare Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons