Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte helt rätt, Böhlin – felaktigheterna radas upp om Allianstiden

/

Annons

I ett replikskifte mellan Bertil Böhlin, centerpartist, och insändarsignaturen ”Pensionärn” slänger sig Böhlin den 27 juni med den ena felaktigheten efter den andra.

Han vill hävda att Centerpartiet tillsammans med Alliansen åstadkom många positiva förändringar under sin tid vid makten. De exempel han lyfter kan dock vara några av de som drabbat Sveriges förorter och landsorter allra hårdast.

Att de borgerliga partierna skulle gjort samhället gott är märkligt när vi ser konsekvenserna av utförsäljningen av apotek och Bilprovningen, som Böhlin själv nämner. Enkel logik enligt marknadens principer innebär att de privata aktörerna söker sig till områden de anser vara mest lönsamma, med mycket människor och stor köpkraft. Detta gynnar storstäderna och inte glesbygden.

■■ För fler insändare, klicka här.

Sverige har fått nog av denna skattesänkar- och privatiseringshets. Vill vi ha ett samhälle som håller ihop och som erbjuder vård, skola och jobb oavsett var i landet man bor. Det går det inte att sälja ut offentlig verksamhet och sänka skatter. Vi behöver omfördelning av resurser och investeringar för en utveckling av den svenska modellen. I hela landet.

I höstens budget kommer regeringens efterlängtade välfärdsmiljarder ut till kommuner och landsting. Men redan nu ser vi hur Sverige är åter på fötter. Vi tänker inte slå oss för bröstet än, men vi tänker fortsätta kämpa för en politik som gynnar hela samhället och inte bara en liten privilegierad del.

Eva Sonidsson (S)

Riksdagsledamot Västernorrland

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons