Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vad händer om bilen stannar på väg till BB och det inte finns mobiltäckning?

Annons

Ända sedan september 2015 så har jag kämpat för att få politikerna i Landstinget Västernorrland (numera Region Västernorrland) på andra tankar när det gäller Sollefteå sjukhus.

Foto: Lise Åserud/TT

Ända sedan dess har jag skrivit brev till politiker i både landstinget och riksdagen. Jag har försökt att kontakta Stefan Löfven via brev, men han svarade inte.

Men det var en politiker som svarade på ett brev som jag skickade. Jag skrev om att jag tycker att det är fel att politikerna här i Västernorrland låter gravida kvinnor föda sina barn i bilen och fara långt till närmsta BB. Det var Jonas Sjöstedt som svarade på mitt brev. Han höll med mig.

Men det finns en sak som jag alltid har undrat över, som jag tror att politikerna inte har tänkt på. Tänk om en gravid kvinna åker bil, tillsammans med sin sambo, på en väg mitt ute i skogen – om länsvägarna var avstängda på grund av trafikolycka – och mitt under färden så får de bensinstopp på ett ställe där det inte finns några bilar körandes och där det inte finns någon täckning överhuvudtaget och kvinnan känner att barnet kommer och att de vet inte vad de ska göra.

Vad skulle ni politiker ha gjort ifall ni hamnade i en sån här situation? Tacksamt för ett svar.

Markus Vestman

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons