Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Härnösands kommun måste kräva bättre tåg och fler avgångar – vi är många som arbetspendlar

Annons

Vilket företag kan sälja en vara och ta fullt pris i förskott, sedan leverera endast delar av varan, inte betala ut någon ersättning till kunden utan kunden får vara nöjd med vad hen har fått?

Ni gissar rätt, Norrtåg.

Vill Härnösands kommun att fler ska bosätta sig i kommunen så måste ni ställa upp och hjälpa till med att förbättra arbetspendlingen eller ge ett ekonomiskt bidrag till alla oss som pendlar och kommer försent till arbetet på grund av inställda eller försenade tåg, skriver A. Jansson.

Att pendla kräver mycket av en som person, jag personligen lägger ner tre timmar varje dag på att ta mig till och från jobbet, tid som jag inte får tillbaka och som kostar mig väldigt mycket. Då vore det inte för mycket begärt att tågen skulle gå på utsatt tid och inte ställas in dag efter dag.

Hur kan man få driva ett företag på det sättet som Norrtåg gör? Man tar ordentligt betalt för biljetten, man ställer in avgångar i stort sett dagligen, man behöver inte kompensera sina passagerare för någonting och man bryr sig inte om att folk klagar utan man bara kör på som man alltid har gjort förutom att man höjer biljettpriset.

Nu måste Härnösands kommun gå in och trycka på hos Norrtåg och kräva bättre tåg och fler avgångar.

Vi blir fler och fler som arbetspendlar från Härnösand, eftersom arbetstillfällen försvinner som smör i solsken från Härnösand, och vi behöver kommunens stöd med att påverka Norrtåg.

Som det är nu är det bedrövligt. Man ställer in de tidiga turerna utan att ersätta med buss. Samma gör man med vissa eftermiddagstider när man ska åka hem, man hänvisas till ett senare tåg och har man tur så går det tåget, men ibland är även de turerna inställda. Man har tydligen slutat med ersättningsbussar.

Vi har inte råd att vänta till vintern 2019, då Norrtåg har lovat nya och bättre tåg. Det är ju nu vi behöver tåget! Vi kan inte ta semester i flera månader och invänta de nya tågen, om de nu kommer.

Vill Härnösands kommun att fler ska bosätta sig i kommunen så måste ni ställa upp och hjälpa till med att förbättra arbetspendlingen eller ge ett ekonomiskt bidrag till alla oss som pendlar och kommer försent till arbetet på grund av inställda eller försenade tåg.

Ta ert ansvar nu och ta en dialog med Norrtåg eftersom ni i flera år har pratat om att hela länet i stort sett är Härnösandsbornas arbetsområde.

A. Jansson

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons