Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Butiksdöden breder ut sig i Ö-vik – bär ”skärmhjärnorna” skulden?

Annons

Ett torg skall vara levande och en samlingsplats för marknadsstånd och folkliv. Under mina 46 år boende i Örnsköldsviks kommun har jag sett förändringar komma och gå.

Synd på alla specialbutiker som tvingas låsa dörrarna, då skärmhjärnorna behagfullt beställer sina varor på nätet, skriver Kurt-Göran Öberg.

Men nu verkar ”livslågan” näst intill ha brunnit ut. Jag gick helt allena över kullerstenarna på väg till ett ärende i centrala stan. Torget var nära på helt öde. Den ståtliga skulpturen Sörköraren, som för vissa potentater i den administrativa eliten alltid är i vägen, hade gott om utrymme den här dagen.

Vart alla människor befann sig, har jag ingen aning om. Men butiksdöden breder ut sig. Fortsätter detta blir det bara restauranger, kafeterior och glasögonbutiker kvar.

Synd på alla specialbutiker som tvingas låsa dörrarna, då skärmhjärnorna behagfullt beställer sina varor på nätet. För sent skall "syndarna" vakna, säger man.

Låt oss hoppas att Greta Thunbergs agerande sätter miljöproblematiken i fokus som får oss att sätta ner klackarna i marken och värna det nära i vår hemmamiljö?

Just nu pågår paketrallyn i våra villaområden då budbil efter budbil rusar fram med Kinapaketen. Att logistiken har mycket att förändra i ett pressat miljöperspektiv, blir spännande att följa.

Och snälla byråkrater, håll tassarna borta från Sörköraren, Asmund Arles fina och kulturhistoriska verk! Den pryder sin plats på ett för övrigt trist torg i nolaskogsmetropolen.

Kurt-Göran Öberg

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons