Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insåg svårigheterna – men bortsåg från dem

Artisterna kommer inte till sin rätt och publiken är besviken. I en liten stad med litet befolkningsunderlag går det inte att locka dyra uppsättningar till sig.

Annons

I ett inlägg av "Framåtsträvarn" på Allehanda.se den 13/1 bollas det med många siffror och de ska visa att arenan är "billig". Vi får väl hoppas att det är sant som insändaren säger att hockeyspelarna samt anställda på arenan betalar minst tio miljoner i kommunalskatt,

Vi får titta i skattetabellerna:

En normalt arbetande person betalar 100 000 kronor i kommunalskatt skriver "Framåtsträvarn" i inlägget som innehåller så många siffror som ska övertyga om att arenan är billig. Man måste upp till en hög lön för att denna siffra ska gälla. På en lön på 600 000 betalar man cirka 100 000 i kommunalskatt och 49 000 i landstingsskatt. Det är inte en normallön i ett norrlandslän som detta.

Vidare om man slår ut 15 miljoner (bidraget) per år och person blir det 280 kronor. (50 000 invånare) Då är alla barn, även spädbarn, inräknade och alla pensionärer.

Det kan tyckas vara billigt men vilka andra verksamheter ska bedrivas på det här sättet? Golfbanor kanske, hotellanläggningar ja, fältet är öppet.

När nu arenorna tagits i bruk för musikarrangemang har man funnit att lokalerna inte fyller kraven. Akustiken är undermålig, Friends arena till exempel. Musikerna och artisterna kommer inte till sin rätt och publiken är besviken. I en liten stad med litet befolkningsunderlag går det inte att locka dyra uppsättningar till sig.

Detta måste man väl ha förstått när arenan projekterades. Jag tror att man bortsåg från detta faktum eftersom man ansåg att ishockeyn skulle bära detta dyra projekt.

Folk gör av med pengar på tobak och alkohol skriver insändaren, bättre att lägga dem på arenabygget. Det vore naturligtvis bra om alla bleve nykterister på kuppen. Men tyvärr är det så enligt en undersökning att den idrott där det konsumeras mest alkohol av utövarna (och publiken?) är just ishockeyn.

Melodifestivalen då, den framhålls ofta som ett skäl till att arenan är en framgång, men det går många år emellan tillfällena.

 Ett dyrt projekt  

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons