Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingenting har hänt sedan 60-talet

Annons
Ingenting har hänt sedan 60-talet

Så har sossarna kongressat färdigt, och vad har då kommit ut av detta senaste möte?

Socialdemokratin är i dag ett parti som vägrar att tala om arbetare och tjänstemän, man talar heller inte om att det finns klasser att ta hänsyn till i landet Sverige, klasskampen är tydligen över för sossarna.

Om vi tar detta med löner och löneskillnader har ingenting hänt sedan 60-talet. Sossarna är i dag ett amöbaparti som tror att det går att tillfredsställa alla inriktningar där man tafsar på demokratin och glider allt mer in i högerburen, där identiteten har suddats ut och man har eliminerat sig själva till att bli ett medarbetarparti.

Statsrådet Rosengren gör ett tappert försök att rikta debatten på kongressen genom att fria till LO, där han lovade att A-kassan skall höjas.

Socialministern talar om att en tandvårdsreform skulle sättas i verket på sikt, detta tillsammans skulle dra en kostnad på ca 20 miljarder. Till detta finns inga pengar i dag.

Vad gäller A-kassan vet vi som följt med politiken under åren att för några kongresser sedan skulle A-kassan höjas till 90 procent av lönen inom det arbetande kollektivet. Det har gått några år sedan dess och än är inte A-kassan höjd, tvärtom har den åderlåtits några procent.

Det finns således starka skäl att ta alla dessa löften till den arbetande befolkningen med en stor nypa salt så länge man böjer på nacke och knä för rövarkapitalismen.

Lennart Näström

Svanön

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons