Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen skrivbordsprodukt

Annons

Svar på insändare 27/3 Sörgårdenstängning en skrivbordsprodukt. Signaturen Åke påstår att förslaget är en skrivbordsprodukt, utformad av äldreomsorgschef Christine Larsson, som saknar verklighetsförankring. Vi vill dementera de osakligheter som finns i din skrivning och klargöra vad som skett.

Socialnämnden gav en grupp, bestående av politiker, fackliga företrädare och tjänstemän i uppdrag att föreslå en omstrukturering av kommunens äldreomsorg.

Utifrån demografisk utveckling, forskning i läran om åldrande, personalsituation och ekonomi har vi varit helt eniga om de förslag som lagts fram.

De träffar hon haft med personal och anhöriga var i linje med vad vi beslutat skulle ske. Christine Larsson har den kompetens som vi politiker behöver för att kunna fatta beslut. Vi kan med fog påstå att hon besitter en stor kunskap, har bred verklighetsförankring och är ambitiös, klok och ödmjuk.

Att ge sig på henne är att skjuta över målet. Vi, folkvalda politiker i nämnden, fattar besluten och det är tjänstemännens uppgift att verkställa dem.

Vi delar inte din människosyn, som innebär att gamla, vårdbehövande människor, ska finna sig i en sämre standard än vi övriga kräver. I nämnden har vi respekt för varandra och skiljer på sak och person.

Vi ser fram emot en konstruktiv dialog i Bredbyn den 10 april. Konflikt är inte till gagn för de äldres situation eller Bredbyns utveckling utan kunskap och respekt för alla synpunkter.

STIG NYGREN (C)
LENA NÄSLUND (S)
JANET KRANTZ (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons