Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga mer pengar till Modo!

/

Inga mer skattepengar till ishockeysporten, det måste vi väl alla vara eniga om!

Annons

En före detta ordförande och näringslivsprofil, Tore Erkén, säger i en intervju på Allehanda.se den 25/10 att ett hockeymuseum är bara en dum idé och ingen kommer att ha intresse för ett sådant. Jag håller helt med honom, det är enbart en förtäckt bidragsidé för att skyffla över mer pengar från kommunen till ishockeyn. Inga mer skattepengar till ishockeysporten, det måste vi väl alla vara eniga om!

Läs mer: Modo behövde pengar akut - fick miljoner från kommunen

Ingen arenaunderhållning vare sig musik, teater, cirkus eller dylikt kan fungera på bidrag.

Utövarna måste sänka sina löner om de håller på att gå i konkurs eller också lägga ner verksamheten. Det talas om vilka förmögenheter dessa spelare kan bygga upp, naturligtvis måste de göra det på egna meriter. De måste också betala hyra till det enormt stora bygge kommunen bekostat och som säkert har jättestora ränteamorterings- och driftskostnader.

Läs mer: "Oacceptabelt blåsa kommunfullmäktige"

De få artistarrangemang man kunnat hyra ut arenan till kan räknas på ena handens fingrar och bidrar alltså inte till att täcka alls några driftskostnader.

Ska pensionärer på sina minimala månadsinkomster betala skatt som ska gå till att hålla dessa mångmiljonärer med deras lyxliv? De skatteinkomster kommunen får in är väl till för att täcka helt andra behov invånarna i en kommun har, och det är många.

Det sägs att vatten och avloppssystemet är försummat. Landsbygden säger man sig värna, nu kan man kanske inte få projektpengar från andra EU-länder, alltså bör man sätta undan medel. Skolan, där finns mycket att göra, sluta med besparingar.

Det största problemet är boende för äldre. Ska 99-åringar som vill ha någorlunda trygghet vara tvungna att bo kvar under osäkra förhållanden i sina lägenheter? Jag kan inte här räkna upp allt en kommun har att ansvara för, men det är mycket och det ska tas ur den skatt man tar in.

Läs mer: Modo skjuter på bygget av sitt hockeymuseum

Inte är den till för att hålla ett ishockeylag under armarna, dit proffsspelare rekryteras för att de tror de ska tjäna storkovan. Hur har denna vridna idé uppkommit, att just en typ av aktivitet ska gynnas på det allmännas bekostnad? Nej, de måste klara sig på egna meriter. Erkén säger att Modokoncernen bekostade stor del av ishockeylagets verksamhet mot att det gav företaget reklam.

Ja, det är ju så det fungerar, nytta måste vägas mot kostnad och här ansåg alltså företaget att de fick valuta för pengarna. Men med en kommun är det något helt annat, därför ska kommunen ha tillbaka de sista utlånade pengarna som gått till hockeyn. Tidigare bidrag är väl redan förbrukade till att ge höga ersättningar till de inblandade.

Läs mer: Rönmark: Redovisa eller betala tillbaka

Vi har sett skrämmande exempel på nästan skrattretande mygel, Uppdrag granskning gjorde ett reportage om Leksand, hur man sålde en bit av en trottoar för att få in pengar till ishockeyn. I Timrå har också kommunen trasslat ihop sina affärer med ishockeylaget.

Läs också: Ordet fritt: Kommunal sponsring av Modo Hockey - en bra affär

Läs också: Lägg ansvaret på politikerna - inte på Modo Hockey

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons