Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga kommunala pengar till arenan

Annons

E Så var det dags igen med storartade planer för att få fart på vår kommun, göra den attraktiv. Ett jättepalats för 300 miljoner med en kommunal insats på , i runda slängar 50 miljoner, ej inräknat den årliga driftskostnaden på cirka 20 miljoner.
Ett gäng herrar har presenterat storartade planer med kommunen som störste enskilde finansiär, till och med större än den så kallade huvudsponsorn, som för flera år sedan flyttade merparten av lagerverksamheten till Holland och själv bor i London.
Kommunen ansvarar för många åtaganden gentemot oss invånare: skola, vård, omsorg,vägar, vatten och så vidare.

Till hösten kommer våra barn tillbaka till hopslagna, större klasser, på många håll indragna lärartjänster, åldringsvårdens problem är välkända, inte många meter väg eller gator saknar gupp eller andra skador. Utbyggnadstakten av vatten- och avloppsledningar gör oss förmodligen intressanta för framtida arkeologiska utgrävningar.

Att kommunen med skattepengar ger sig in i ett arenaprojekt kommer ytterligare att urholka ekonomin.
Jag tror att det räcker mycket långt med att marknadsföra vår kommun med att vi har en bra infrastruktur, personal i skolan till våra barn, trygghet på ålderns höst och liknande.
Man har byggt liknande arenor på andra håll i landet utan gigantiska kommunala insatser. Bygg gärna en evenemangsarena i Örnsköldsvik - men inte med kommunala pengar.HANS-ERIK HOLMBERG
SIDENSJÖ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons