Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga karriärbostäder i Inre hamnen

Annons

E I höstas bjöd kommundirektionen in till samråd om översiktsplan för inre hamnen med Botniabanan. Om det kommunala hamnområdet uttryckte sig kommundirektionen efter att ha lyft fram idéer om att flytta hamnverksamheten till Hörneborg; hamnområdet blir då tillgängligt för andra ändamål såsom parkering och olika ytkrävande arrangemang. Längs kajen bör finnas ett promenadstråk med koppling till gästhamnen och Sjötorget i inre hamnen. Eventuell exploatering bör endast förekomma i mindre omfattning för att den visuella kontakten mellan staden och vattnet skall bevaras.
Att bevara ett gammalt kulturområde och göra det tillgängligt för den breda allmänheten, att ströva i och vara i, kändes bra och applåderades av mig och många andra.
Men det var tydligen inte så mycket bevänt med samrådet. Nu läser jag i tidningen hur den politiskt eniga trojkan månar om ett femtiotal penningstinna karriärister. Det måste finnas verkligt tunga skäl när exklusivt boende med egen småbåtshamn i hamnområdet måste erbjudas ett fåtal och det på stubben. Vad kan de heta och på vilket sätt är de så betydelsefulla?
Det borde jag väl ha rätt att få veta när jag som skattebetalare tvingas vara med och subventionera karriäristernas boenden. Jag vill inte men med den sanna demokratins spelregler måste jag. Däremot skulle jag vilja vara med och subventionera servicen till pensionärerna. Men det får jag inte. En politisk enighet säger nej.
Men när ni nu bygger, lova att bygga husen på pråmar så att de är lättbogserade neråt Malmöregionen eller bygg dem på hjul för flytt till exempel till Björna där en tomt nu lär vara ledig. Det byggnadssättet gör det lätt att återställa hamnen till det den är avsedd till.


GÖTE NORDMAR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons