Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför en hockeyskatt

Is är ju fruset vatten och Miva har ju en viss erfarenhet av att driva in skatt och kalla den för avgift.

Annons

Makthavarna i vår kommun har ju i många år betonat vikten av att vi i vår centralort har ett elitlag i denna sport. Eftersom de är våra folkvalda ombud och därmed är trovärdiga representanter för folkviljan, så måste ju påstående ovan vara sant. Om man får tro insändarskribenten Gösta Nordberg på Allehanda.se den 21/11 så skulle en kommunal satsning på Modo bli några hundralappar per skattebetalare.

Inför därför en speciell hockeyskatt, så slipper vi allt bidragsmygel. Uppdraget att ta in denna avgift kan med fördel läggas på Miva. Is är ju fruset vatten och Miva har ju en viss erfarenhet av att driva in skatt och kalla den för avgift. Man tar ju in sopavgifter av dödsbon och ägare av förfallna ödegårdar.

Införandet av en sådan här skatt skulle ju dessutom ge stor publicitet åt vår vackra stad och vårt duktiga hockeylag, såväl nationellt som internationellt, speciellt i länder där man utövar vintersport.

Som motprestation kan Modo åläggas att presentera en ekonomisk årsberättelse så att vi skattebetalare enligt lagen om offentlig upphandling kan få se hur man handskas med våra skattepengar. Det vore exempelvis intressant att veta hur många kilowattimmar den här anläggningen drar per år.

Olle N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons