Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indragen buss får konsekvenser

Annons
Indragen buss får konsekvenser

Jag skulle vilja dela med mej av några funderingar om indragningarna av alla busslinjer i länet.

Jag skall som exempel ta en linje som drabbar min by Backe. Backe ligger drygt 5 mil från centralorten Strömsund i Strömsunds kommun och bussarna till och från centralorten behövs för arbetande, studenter, de som behöver ta sig till länslasarettet i Östersund eller vill vara några timmar i Östersund.

Nu ska länstrafiken dra in bussen som avgår från Strömsund kl 18 och ankommer till Backe kl 19, det betyder att man inte kan arbeta i centralorten, man kan inte stanna kvar några timmar extra på gymnasiet, studenter från Östersund kan inte ta sig till Backe på fredagskvällarna, de som skall till länslasarettet får problem, att åka in till Östersund för att handla kan man glömma (om man nu inte har bil och körkort, vilket inte alla har).

Denna indragning får, efter vad jag förstår ,dessa konsekvenser:

1. Folk får söka arbete på annan ort och flytta. Säg att en familj på två vuxna och två barn måste flytta, då skulle kommunen förlora två skatteinkomster, skolan två barn, servicenäringen kundunderlag.

2. Det blir mer bilåkande som ger skador på naturen, stick i stäv med vad länstrafiken vill enligt tidtabellen.

3. Glesbygden utarmas. Jag har för mej att alla politiker säger att landsbygden skall leva, jag hoppas att jag inte hört fel.

Nu tycker jag att det är dags att de politiska partierna visar vad de menar.

Nils-Erik Sjödin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons