Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur vågar ni bo kvar i Härnösand?

Annons
Hur vågar ni bo kvar i Härnösand?

Svar till Rolf Larsson och Sylvia Stridh:

Först två rent personliga kommentarer. Nej, Rolf Larsson, här viner inte någon partipiska! Om något sådant, mot förmodan, någon gång skulle inträffa är jag inte den som stillatigande tar emot. Det vet de som känner mig.

Hur lätt, Sylvia Stridh, tror du att det är att flytta en äldre människa som hela sitt liv bott i en storstad, till en kommun av Härnösands storlek? Jag kan försäkra dig att jag fler än en gång funderat över att "ta hit" min mor. Då kommer emellertid frågan, hur jag skall kunna kompensera frånvaron av den sociala gemenskap hon har i dag. Jag kan omöjligt ersätta hennes vänner/väninnor, vilka en del funnits med sedan barnsben. Hur skall hon kunna besöka de gravar, som finns efter släktingar och vänner? För henne är det en viktig uppgift.

Om den dagen hennes oro för sitt boende med mera blir allt för svår, får vi ta en ny fundering. Just nu är både hon och många äldre i Stockholm, vilka bor i allmännyttans bostadsföretag, oroade över att man även privatiserar och säljer ut dem. Har man inte en rejäl slant på banken, så blir det svårt att köpa den bostad som man kanske haft i många årtionden. Privatiseringsvågen i Stockholm oroar många och det är jag fullständigt övertygad om att du och andra moderater är medvetna om.

Det förvånar mig mer, Sylvia, att du och Rolf Larsson som båda är förhållandevis unga och har möjlighet att flytta, vågar bo kvar i Härnösand, som ni vid alla tillfällen svartmålar. Är inte ni rädda att åldras i vår kommun? Eller har även ni upptäckt fördelarna med Härnösand? I så fall kanske det vore på sin plats att ni åtminstone någon gång kunde göra lite bättre reklam för kommunen.

Sedan några mer allmänna funderingar rörande moderat politik.

Varför vill moderaterna ge sken av att man vill förbättra vården när partiet samtidigt minskar resurserna för vården?

För att vara tydlig kan man säga så här: Moderaternas politik innebär att 14 miljarder kronor tas bort från kommuner och landsting de närmaste åren med full effekt år 2004 (sänkta generella statsbidrag). Det motsvarar 40000 undersköterskor, lärare och hemtjänstpersonal. På vilket sätt blir vården och skolan bättre med så många färre händer? Vilken vision ligger bakom sådana förslag, Sylvia Stridh? Är det inte fler som kan ta hand om våra gamla och sjuka som behövs? Är det inte fler lärare och andra vuxna som behövs i skolan?

Rolf Larsson, vi behöver inte gå till Stockholm för att se hur hårt moderat politik drabbar medborgarna. Härnösands del i en så stor resursindragning som moderaterna föreslår rör sig om flera tiotals miljoner kronor och är en direkt katastrof för välfärden i kommunen. Inte minst för vårt sjukhus som är helt beroende av att landstinget har tillräckliga resurser.

Ställ mot detta socialdemokratisk politik. Den handlar om nya pengar till kommuner och landsting. Just i dagarna beslutas om ytterligare ett tillskott för arbete och välfärd, ett sysselsättningsstöd till kommuner och landsting. Arbetssökande kan få ett jobb snabbare. Fler deltidsarbetslösa får heltidssysselsättning. Sammantaget innebär det tre miljarder i ökade resurser för bland annat sjukvården. I en kommun som Göteborg innebär det tillfälliga sysselsättningsstödet ett tillskott på minst 73 miljoner kronor.

Christina Meltin Westerlund (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons