Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur man handskas med skattemedel

Annons
Hur man handskas med skattemedel

Svar till Mona Westerlund:

Att tacka nej till ett erbjudande att åka med Ådalen III, som du uttrycker det i TÅ den 13 februari, låter när man ser ser kommunens ekonomiska förutsättningar i dag, något förvirrande. I så fall skulle väl samtliga resor i dag inställas, för aldrig tidigare har väl sparkraven varit mer befogade än i dag.

Att det är både roligt och givande, som du skriver, att jobba som politiker förstår jag mycket väl när man kan unna sig förmånen att på skattebetalarnas bekostnad resa till platser som exempelvis Madison i USA och Japan.

Sedan undrar jag hur lärorika dessa resor varit och om den förvärvade kunskapen kan omsättas till någon nytta för oss skattebetalande kommuninnevånare.

Det är för mig obegripligt att resmålen alltid måste ligga så långt bort och att personerna måste vara så många till antalet, för att studera och hemföra kunskap om andra länders sätt att hantera vissa samhällsfrågor

Sluta prata om avundsjuka, frågan gäller hur man handskas med kommunens skattemedel. Har du insett allvaret och ansvaret mot dem som röstat in er förtroendevalda? Arbetar och agerar ni därefter finns inget att vara avundsjuk över.

Beträffande resans kostnad, som du anger till cirka 10000 kronor, undrar jag om du avser endast själva reskostnaden, eller om det även ingår deltagarnas lönekostnader, traktamenten, boendekostnader, etc?

Dessutom tycker jag att kommunen ska presentera en specificerad kostnadssammanställning för offentlig kännedom för dessa resor, och att en resultatanalys upprättas så kommuninnevånarna kan se och bedöma vad som åstadkommits.

För att kort kommentera skolornas fortsatta framtid får jag, i motsats till vad du tidigare anfört och förespråkat, säga: Gudskelov finns mycket branschkunniga personer som på det bestämdaste hävdar att de små skolorna, rätt utnyttjade, är väl så kostnads- och kunskapseffektiva som de stora skolorna. Miljön är dessutom betydligt bättre för eleverna. Allt kan inte mätas i pengar allena.

Till sist vill jag kommentera det du säger om Resele och Eds äldreboende: "Kära orolig och upprörd, jag har inte penningpåsen".

Många undrar varför inte Sollefteå kommun bättre värdesätter och tar till vara dessa båda byalags idoga arbete. Det är ju på grund av "kommunens tomma penningpåse" byalagen erbjudit sig att överta ansvaret för Resedagårdens återskapande.

Jag hoppas verkligen att privata pengar i vården inte anses som en styggelse.

Att du är ärlig, som du själv uttrycker det, hoppas jag verkligen, annars har du inte i politiken att göra.

Den orolige och upprörde skattebetalaren, som du tror dig veta vem det är

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons