Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur länge ska Kommunal tillåta detta?

Annons

Hur länge skall kommunal tillåta arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsenheten i Sollefteå kommun att bryta mot de regelverk som regeringen satt upp gällande arbetsmarknadsåtgärder?

Att Arbetsmarknadsenhetens huvudsakliga verksamhet är att hålla nere arbetslöshetsstatistiken förstår man ju. Men när utredningar gällande eventuella anställningar inte görs, personer med funktionshinder blir satta på just såna jobb de inte klarar av att utföra och ej heller får den arbetsledning de behöver eftersom den som agerar arbetsledare enligt regelverket ej får agera arbetsledare. ställer jag mig frågan: Hur kan de själva acceptera detta?

Minimilönen för en 18 åring med 1 års arbetslivserfarenhet inom kommunen är cirka 18500 kronor.

På AME får man 17400 kronor även om man är 48 år och har jobbat över 25 år. Bättre att sätta många i syssla i stället för att ge få en rimlig lön. Många av AME:s arbeten är rena luftjobben och tro de eller ej men folk har faktiskt fått gå hemma med sin fantastiska lön utan att behöva göra något, Jag vet, jag har varit en av dem. Vidare har jag fått stå för egen bil, egen bensin och egna verktyg, en riktigt bra åtgärd för någon som försöker ta sig tillbaka in i samhället.

Så Jag ställer åter igen frågan till kommunal, när skall ni ta den kampen för den gruppen av människor?

insatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons