Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt ljud på tillställningar och i restauranger – svårt att konversera med bordsgrannen

Annons
Det är många unga människor som jobbar i restaurangbranschen. De blir ofta/hela tiden utsatta för höga ljud på sin arbetsplats. Vad säger expertisen och skyddsombuden? undrar signaturen Landsbygdsboende. Arkivbild: Yvonne Åsell/TT

Jag var på Fjällräven Centern när Pappers 143 firade 100 år, den 26 oktober.

Först det positiva: Fördrink med tilltugg. Mingel och en liten utställning om Pappers 143:s arbetsplats. Sedan var det förrätt uppdukat inne på Arenan. Mycket god förrätt, huvudrätt och efterrätt. Personalen som serverade var proffsiga. Jag tänkte: det är som att vara på Nobelfesten. Drygt 800 inbjudna. En eloge till köket och all personal! Och mycket bra underhållning.

Läs även: Vimmel: Pappers i Husum firar 100 år med stor fest på Fjällräven center

Nu till det negativa. Det var så högt ljud - och det tyckte många. Jag har ingen hörselskada, men det gjorde ont i öronen. Jag hade hörselproppar, men det hjälpte inte mycket. Det var väldigt högt när musikorkestern spelade. Undrar hur många decibel det var?

Vi har fått bort rökningen från restauranger, men ljudet har blivit högre. Vad ska göras för att det ska sänkas så att vi kan prata med våra bordsgrannar på en tillställning?

Det lär också vara mycket högt ljud på hockeymatcher. Varför? Jag tror att de som har en hörselskada plågas ännu mer av höga ljud.

Det är många unga människor som jobbar i restaurangbranschen. De blir ofta/hela tiden utsatta för höga ljud på sin arbetsplats.

Vad säger expertisen? Skyddsombuden? Ökar tinnitus?

Landsbygdsboende

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons