Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyspelarna som ledsna småpojkar

Annons

När ishockeyspelare med miljardinkomster gör fiasko på isen eller när stora företagsledare avslöjas som ännu större bedragare, vad ser vi då?
Jo, de ser ledsna ut som småpojkar som tappar slickepinnen i sanden.
Och vad gör de som tidigare drivit på och och hejat fram de stora?

De som till det bittra slutet bara haft beröm och uppmuntran att ge. Alla tvärvänder i sina bedömningar, skäller ut förlorarna och de avslöjade bedragarna.
Jag håller med den kvinna som ringde sportchefen och sa: Ni journalister får skylla er själva som tror att ni vunnit OS-guld innan spelen börjat.

När jag såg skidstafetten i TV och inte hörde kommentatorerna nämna de svenska åkarna vid namn eller tala om deras sträcktider blev jag helförbannad. Det är vi TV-tittare som betalar deras löner och därför ska de serva oss och tala om vad de ser på platsen. Det som syns i rutan kan vi se och bedöma själva.

Även om nu dessa skidåkare inte hade någon guldchans så var de fortfarande svenskar och oss varmast om hjärtat. Nu fick vi varken höra att det fanns svenska åkare även på 3:e och fjärde sträckan i stafetten.

Hur tror ni detta påverkar de unga här hemma som eventuellt tänkt starta en skidkarriär? Jag tror att de hellre sitter kvar framför TV:n eller dataskärmen än att plåga sig i skidspåren. Det är ju ändå ganska liten möjlighet att få någon uppskattning för sina kämpainsatser.

Möjligen kan några få starka personligheter våga satsa på sig själva. De som kan bortse från andras uppskattning och inte vill ha sin belöning i pengar.


EN MAMMONS MOTSTÅNDARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons