Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henry Hult undrar: Vad vill Centerpartiet, Bertil Böhlin?

/
  • Hur låga ska ungdomslönerna vara? undrar insändarskribenten.

Annons

Svar till ”Kritiken mot Alliansen inte rättvis – och Centern har bidragit med mycket bra”, Ordet fritt 23 juni.

Som stolt Centerpartist svarar jag gärna. Så skriver du i din insändare. Perfekt!

En centerpartist som svarar på insändare är ett fynd. Jag har vid ett flertal tillfällen försökt få Emil Källström, partiets ekonomisk-politiske talesperson att svara. Dels på öppet brev, dels på mejl. Tystnaden har varit total.

I Almedalen intervjuades Emil Källström av den utomordentliga reportern Camilla Kvartoft. Hon ville veta någonting om de enkla jobben, en av Centerns käpphästar. Vad är det för jobb? Inget svar. Ett nytt försök. Inget svar. Källström satt där helt tom på förslag.

Det enda han kunde komma på var att socialdemokraten Magdalena Andersson (!) kommit med ett bra förslag om handräckningstjänster.

■■ För fler insändare, klicka här.

Har du några förslag, Bertil Böhlin? Det är viktigt att få svar på den frågan, eftersom C är det enda intressanta partiet i den sprängda kvartett som envisas med att kalla sig Alliansen.

Moderat politik är alltför välbekant för att kräva några frågor. Liberalerna under Björklund talar bara om Nato och kärnkraft. KD är på god väg att kvävas mellan M och SD.

Ta till exempel de låga ungdomslönerna. Berätta! Hur låga ska de vara? Hur länge ska ungdomen gå med låg lön? Vad händer med lönen när ungdomslöneperioden är slut? Ska lönen kraftigt höjas till avtalsenlig nivå? Ska den som haft ungdomslön en viss tid kastas ut och ersättas av någon annan?

Rimligen bör någon centerpartist kunna svara på dessa frågor? Kan du, Bertil?

Lagen om anställningsskydd är Centerns favorithatobjekt. Den ska bort säger ungdomsförbundet. Håller du med? Om inte, berätta gärna vilken anställningstrygghet som ska finnas kvar om C får bestämma.

Som stolt centerpartist kommer du säkert att besvara mina frågor.

Henry Hult

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons