Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre en bygd som utvecklas och lever än fäbodvall

/

Annons

REPLIK. Svar till Ej stugägare i Finnmarken, ”Tänk långsiktigt om vindkraften – håll fast vid beslutet", Ordet fritt 9 maj.

Jag och många med mig känner sig ganska mätta på märkliga påståenden och överdrifter som tuggas om och om igen i iver att till varje pris stoppa miljövänlig vindkraft. De ständigt nya argumenten upplevs som stundtals löjeväckande.

Ovannämnda signatur har tydligen missat en mängd information. Företagarföreningen, köpmännen, hotell, restauranger och kommunledning har inhämtat information och insett vikten av denna tremiljarderssatsning av svenska staten i en tynande kommun.

Även invånare och föreningar i området inser vad bygdeutvecklingsmedel skulle betyda. Till exempel skulle bredband till bygder som annars bara kan drömma om det främja inflyttning och liv i stället för utflyttning och förfall. Vi önskar inte bli en fäbodvall utan en bygd som utvecklas och lever.

■■ Läs också (insändare): Kabeko Kraft: Håll fast vid den lagakraftvunna vindkraftsplanen

Om signaturen vill ge sken av att vara mer trovärdig genom att underteckna med ”Ej stugägare på Finnmarken” så ter det sig märkligt att dra alla över en kam då det bara är ett fåtal som figurerat i spalterna. Jag respekterar att man kan ha olika åsikter men jag tycker att det är hedervärt om man kan stå för sin åsikt med sitt namn.

Per-Urban Gradin

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons