Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandskvinnor ställer politiska oppositionen i kommunen mot väggen: varför fördröjer ni vår rätt till heltidsjobb?

/
  • Oppositionen gör som vanligt och fördröjer beslutet om rätt till heltidsjobb för kvinnor genom att begära återremiss. Är det att ta ansvar i en så viktig jämställdhetsfråga? frågar sig insändarskribenterna.

Annons

Med ytterligare förslag på bland annat skattesänkningar och nedskärningar har de borgerliga partierna påbörjat ett försök till en tydlig avveckling av den svenska modellen även i vår kommun.

Samtliga borgerliga partier har nu presenterat sina skuggbudgetar inom Härnösands kommun. Man blir inte imponerad av att höra deras tankegångar.

Istället för att utveckla den svenska modellen med fler investeringar i välfärden, fortsätter de borgerliga partierna att föreslå en sänkning av skatten.

Här är ju den tydliga skiljelinjen som vi känner igen i svensk politik.

Å ena sidan har vi en majoritet som står för ett samhällsbygge, där man vill modernisera och utveckla den svenska modellen, satsa på den gemensamma välfärden och bygga Sverige starkt.

Å andra sidan har vi en borgerlig opposition som vill fortsätta den politik som vi såg under åtta år med stora lånefinansierade skattesänkningar som leder till underskott i offentliga finanser och nedskärningar.

Medan nuvarande styre i Härnösands kommun har visat att den kan fatta beslut i många och stora frågor, får oppositionen ”skrämselhicka”.

■■ För fler insändare, klicka här.

Ta det här med heltider som många av oss kvinnor väntat på i årtionden.

Här gör oppositionen som vanligt. Man fördröjer beslutet genom att begära återremiss. Är det att ta ansvar i en så viktig jämställdhetsfråga?

Vad vi förstår när vi återigen lyssnade på webbsändningen av kommunfullmäktige, så ville majoriteten införa rätt till heltid och val av sysselsättningsgrad för tillsvidareanställda i Härnösands kommun utifrån följande utgångspunkter:

Nya tillsvidareanställningar.

Befintliga deltider ska konverteras till heltider.

Tillsvidareanställda med heltidstjänst som grund har rätt att välja sysselsättningsgrad.

Ovanstående modell förordade majoriteten.

Kommunstyrelseförvaltningen hade i sin utredning lagt fram två olika, där den ena kallades flexibel arbetstidsmodell och vad vi förstår i korthet innebär att alla medarbetare erbjuds heltider.

Önskar man inte heltid kvarstår deltiden tills det att tjänsten ska återbesättas, då den med automatik blir en heltidstjänst. Arbetstagaren kan sedan själv välja arbetstid utifrån uppsatta regler, eventuellt två gånger per år.

Den andra modellen, kallad heltid till alla, innebär också att alla medarbetare erbjuds heltider – men kan själv välja vid införandet, varefter tjänsten övergår till en heltid först vid nyrekrytering.

I den modellen kan, vad vi förstår, medarbetaren ansöka om tjänstledighet löpande under året och respektive chef tar sedan ställning till möjligheten utifrån vikariesituationen. Skillnaden är om man som medarbetare skall söka eller själv få välja hel- eller deltidsarbete.

Oppositionen förespråkade att medarbetaren inte själv skulle få välja, vilket majoriteten gick emot.

Återigen fördröjer oppositionen, genom en återremiss av ärendet, möjligheten för kvinnor att få arbeta heltid och få chansen till egen försörjning.

Är detta ett steg mot ett jämställt samhälle ur oppositionens perspektiv?

Två deltidsarbetande kvinnor

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons