Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Västra blivit till Vilda Western?

/

Ett vittne till ett bilstöldsförsök i Ramsele fick som svar av polisens handläggare att polisen inte åker på bilstölder

Annons

I höst har media tagit upp frågan om vardagsbrott, som bilstöld, stölder och inbrott, och hur de bara ökar. När man har cirka åtta mil till närmaste polis och ett våldsbrott är ett ögonblicksverk ställer jag mig frågan, när anses anmälan vara ett fall som prioriteras?

Ett vittne till ett bilstöldsförsök i Ramsele fick som svar av polisens handläggare att polisen inte åker på bilstölder och det var bara att ringa försäkringsbolaget. Detta var en handläggare på numret 114 14, det nummer som vi skall ringa för anmälan och tips. Ägaren av den bil som höll på att stjälas är väl i 80-årsåldern, och vem i den åldern vågar gå ut och konfronterar biltjuvarna? För den drabbade innebär detta misslyckade stöldförsök en självrisk på minst 2 000 kronor för förstörda lås och sönderbruten tändningslås.

Samma person hade inbrott i sin bil i somras till en kostnad på mer än 2 000 kronor. Denna bil var inte den enda som förövarna lyckades bryta sönder på sin framfart, tydligen var det tre anmälningar om bilstöld och en av anmälarna får som svar att polisen åker inte på sådant.

Men vad åker polisen på då? Är det någon idé att polisen överhuvudtaget åker upp i Västraområdet? Förövarna blev tagna på bar gärning och dagen efter kommer en av dessa gående genom lilla Ramsele som om inget hänt. Vilket förtroende skapar det för polisen och hur många tror ni funderar på att ta lagen i egna händer när folket ser att polisens insatser inte är värd någonting? Västra = vilda western eller?

Ramsele är ingen trygg plats längre, nu mer måste folk låsa bilen, ytterdörren. Numer ser man på andra människor med misstänksamhet och rädsla. Hur blev det så?

Less på skiten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons