Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har inte ensamstående rätt att få lån?

Visste ni att man som ensamstående inte får ta ett bostadslån om man inte har en inkomst på minst 30 000 kronor i månaden?

Annons

Måste bara få reagera på hur bankerna fungerar i Sverige. Visste ni att man som ensamstående inte får ta ett bostadslån om man inte har en inkomst på minst 30 000 kronor i månaden?

Man får inte ta ett lån på 250 000 kronor för att köpa ett normalt hus därför att om räntorna skulle chockhöjas om åtta år då går man back 2 000 kronor.

Månadsamorteringen skulle bli cirka 2 500 kronor i månaden och det anses en ensamstående inte klara av, men hon anses klara av en hyra på en lägenhet på 6 000 kronor i månaden? Mycket märklig matematik må jag säga.

Men om du som ensamstående skaffar dig en medsökande och denne någon tjänar 20 000 kronor i månaden och du själv 20 000 kronor då får du helt plötsligt låna 1,8 miljoner.

Men om du själv tjänar 27 000 kronor i månaden då får du bara ett "nej tyvärr det kommer du inte att klara". Så det lönar sig inte att vara ärlig och betala alla räkningar, man blir ändå inte betrodd.

Så kontentan av detta vansinne är: försök inte att få ett lån om du råkar vara ensamstående, inte om du jobbar heltid och under hela ditt liv har betalat alla räkningar.

Nej, pengar får du bara låna om du har tillräckligt mycket så att du egentligen inte behöver låna, vart är vi på väg?

Har vi normalinkomsttagare ingen rätt att få bo normalt? Vad måste vi bevisa för att slippa bankernas urdumma ursäkter?

Mycket ledsen och besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons