Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlar vården i dag bara om pengar? Rehabflytten visar på prestigens fula tryne

/

Annons

Rehabmedicin kommer att flyttas till Sundsvall. Majoriteten i styrelsen är överens och den här gången syns ingen återvändo, kunde man läsa om på Ordet fritt på allehanda.se för en vecka sedan.

"Vi hade föresatt oss att gå till beslut i april. Vi har inte ändrat uppfattning", säger landstingsstyrelsens ordförande Erik Lövgren (s). Och tillägger: "Det här kommer att bli bra. För den rehabiliteringsmedicinska verksamheten blir kvaliteten lika god och närheten till akuten är ett plus."

Bra för vem, kan man undra? Inte för patienterna. Inte heller för personalen, förstår man av de erfarna och kunniga läkare som utvecklat medicinskt rehab i Härnösand till den välfungerande verksamhet som i dag lovordas av ledande experter.

■■ För fler insändare, klicka här.

Tre erfarna läkare reflekterar kring konsekvenser vid en flytt av rehab till Sundsvall (Ordet fritt TÅ 16 juni). Det här är medicinskt kunniga människor med erfarenhet av vad som gynnar rehabilitering, vad som ger bäst resultat. Varje tänkande människa inser att förutsättningarna är bättre i den upparbetade verksamhet som redan finns i Härnösand än i en delad avdelning på plan 6 i Sundsvalls sjukhus.

Är det inte det som är det övergripande målet: att människor som behöver ska få en bra vård, att människor som behöver rehabilitering ska ges de allra bästa förutsättningarna?

Eller handlar det bara om att spara pengar – oberoende av hur? I sitt inlägg visar rehab-läkarna också på andra lösningar, visar att en nedläggning inte skulle spara några pengar. Men det är för döva öron! "Det här kommer att bli bra", säger Erik Lövgren och ikläder sig prestigens allra fulaste tryne!

Kärstin Stegermark

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons