Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlar det om ett reptrick?

Annons
Handlar det om ett reptrick?

Ett antal människor i Västernorrlands län har sin försörjning genom att arbeta i små, medelstora och stora företag. Här finns enmansföretag inom olika branscher, bensinmackar med några anställda, butiker av olika storlek, större handelsföretag, verkstadsföretag, skogsindustri, kemisk industri, etcetera. Dessa företag betalar förhållandevis höga löner, som dessutom har stigit avsevärt jämfört med läget för till exempel 50 år sedan.

De människor som får sin bärgning på det här sättet utgör basen för en god samhällsservice, till exempel sjukvård. Om de inte fanns här och då inte heller betalade skatt, skulle landstinget inte kunna klara sina åtaganden gentemot de människor, som ändå skulle finnas här.

Men: Märkligt nog finns alla de här företagen med alla sina medarbetare utan att landstinget satsat pengar för att de skall finnas och verka. Handlar det om ett reptrick? Kan det överhuvudtaget tänkas finnas någonting i vårt län, som fungerar utan landstingets engagemang?

Jan Olsson (v) angriper i en insändare (TÅ 5 februari) oss moderater, därför att vi förordar att landstingets insatser skall koncentreras på hälso- och sjukvård. Utan landstingets insatser inom ett antal andra områden skulle det inte bli någon utveckling, inte någon livskraft och därmed inte heller någon befolkning i länet, tycks han mena.

Jan Olsson, är det inte du som föreslår ett reptrick? Skall länet få skattebetalare genom att skattepengar satsas på att betala de löner, som leder till skatteunderlag? Om någon verkligen lyckades skapa perpetuum mobile, skulle han/hon få nobelpriset i fysik.

Om någon lyckades med det reptrick, som Jan Olsson förordar, skulle priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne ligga inom räckhåll.

Bertil Lindström

Moderaternas gruppledare i Landstinget Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons