Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsocentralen Sundet hotas!

Sundets hälsocentral lever under orättvisa villkor mot de privata.

Annons

När de privata kunnat köpa loss lokaler billigt så måste Sundet drabbas av landstingets dåliga ekonomi och dra in på lokalytor.

Enligt ett kommande förslag så är det Labb och provtagning som offras. Det är i dag en mycket väl fungerande verksamhet och bara för att Sundsvalls sjukhus drar in två tjänster så behövs fortfarande samma yta för att skall fungera.

När de skall pressas ihop på en mycket mindre yta blir patienternas situation mycket sämre med klara hot mot kvaliteten. Det finns gott om tomma lokaler på sjukhuset om det skulle vara så att lokalbrist var skälet.

Personalen kommer att få sitta i knä på varandra med en sämre arbetsmiljö och drabbas av ökad stress. Väntrummet för labb tas bort och det kommer att bli mycket trängre. Patienter som enbart skall ta ett prov måste sitta med infekterade patienter.

Familjecentralen som alla kan använda belastar dessutom Sundet orättvist mycket. Att det dessutom måste betalas parkeringsavgift gör inte det hela bättre.

Jag kan bara konstatera att borgarna gärna ser att Sundet tappar fler patienter till de privata även om det långsiktigt blir både sämre och dyrare för alla. Välj Sundet! Den hälsocentral som du själv äger!

Lars-Gunnar Hultin (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons