Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håll avståndet, långtradarchaufförer!

Svar till Långtradarchauffören 14/12. Nog vet jag att lastbilar är tyngre än bilar. Men att du säger att jag inte har någon kunskap, det får du själv stå för, jag har kört tunga fordon själv.

Annons

När jag kör bil på E4 så ligger jag alltid på tillåten hastighet. Jag har farthållare och jag använder den. Så kom inte och säg att vi kör ojämnt, inte jag i alla fall, för jag vet själv att trafiken flyter på bättre om man håller jämn fart.

När man då ligger på tillåten hastighet så kommer det ofta upp en lastbil bakom en. Varför? Jo, för att ni kör för fort, till slut så ligger ni tätt bakom mig. Många struntar i att släppa på gasen när man trampar lite lätt på bromsen för att markera att ni ligger för nära. Vad vill ni att man ska göra? Om det kommer upp en älg på vägen och ni ligger så nära, vad händer då?

Vad ska vi bilister göra när ni ligger så nära? 1. Gasa på så att det blir en lucka mellan fordonen? (då åker man ju dit för fortkörning och det vill man ju inte) 2. Köra in på p-ficka och vänta tills att ni har kört förbi?

Vid skolor så är det 30 km/h, det är alltför många som ej håller den hastigheten. Det hela är enkelt, släpp på gasen innan 30-skylten.

Jag brukar stå still vid övergångsstället och låta både bilar och tyngre fordon köra. Håll hastigheten!

Svar till Långtradarchauffören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons