Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godtyckliga regler för företagare

Annons
Godtyckliga regler för företagare

I Tidningen kan man läsa om de oroande tendenserna att antalet nyanmälda företag minskar i länet i allmänhet och Sollefteå i synnerhet.

Själv ser jag inget som helst uppseendeväckande i detta med tanke på den syn som verkar prägla företagandet i denna kommun. Lokala skattemyndigheten i Sollefteå använder egna godtyckliga regler för vem som ska beviljas f-skattsedel eller inte. Här följs inga lagar och förordningar utan här ser man helt och fullt till personkemi.

Är det en Sollefteåbo man inte "gillar" beviljas det inte, oavsett skäl. Kommunen verkar oroad över kommunalarbetarnas bisysslor trots att detta stadigt sjunkit sedan 60-talet. Den där "jante" som skickades nedför älven häromåret strandade uppenbarligen redan vid hängbron!

Bisysslor är något som ibland utvecklas till företagande på heltid, som sedan ger fler arbetstillfällen. De flesta småföretag påbörjas medan man fortfarande har grundtryggheten i ett fast jobb. Här i Sverige kan man inte säga upp sitt ordinarie jobb och få starta eget-bidrag oavsett hur smart idé man har. Företagande är tydligen förbehållet arbetslösa (som passerat skattemyndighetens nålsöga) och som dessutom har en så fantastisk ide att det räcker med stämplingspengar i sex månader för att få ekonomisk bärkraftighet!

Sollefteå kommun bygger framtiden på den socialistiska dogmen att storebror i Stockholm ska ta hand om oss genom bidrag, avdrag och etableringar av verksamheter. Vill man slippa patrasket som försöker bygga upp någonting på sin fritid så får man väl höja lönen med 50 procent så folk slipper jobba extra.

Jag önskar att Tidningen verkligen började gräva i detta och prata anonymt med småföretagare om hur klimatet är i Sollefteå.

Sollefteåföretagare som börjat tröttna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons