Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"God vård" är numera historia

Begreppet god och lika vård är ett begrepp som landstinget snarast skall stryka ur sitt ordval, för det är historia.

Annons

Svar till Ingeborg Viksten på insändaren ”Alla har rätt till jämlik vård” på Allehanda.se den 9/10.

Bästa Ingeborg Viksten. I en insändare säger du i egenskap av ordförande för Landstingets Folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnd att vi alla som bor i Västernorrland har rätt till god och jämlik vård.

Att vården sedan åratal inte längre bedrivs på lika villkor kan inte vara något nytt för dig, då du säkert var med när landstinget beslutade om den kraftiga nedskärningen och raseringen av vården i Västernorrland och Härnösand, då ni utan vare sig konsekvensbeskrivning eller kostnadsanalys lade ned hela slutenvården i Härnösand, med överbeläggningar i Sundsvall och som får till följd att patienter tvingas till onödigt långa transporter.

Om du och övriga anser detta utgöra god och jämlik vård bör ni nog omgående ompröva ert begrepp "god vård". Enligt ett löfte skulle en utveckling av rehabiliteringsvården ske, vad det blev av denna utveckling vet vi alla, det blev det inte ens en tumme, det vart i stället en radikal nedskärning av vad gäller tillgängligheten av vården i Härnösand, alltså även rehabiliteringen.

Så begreppet god och lika vård är ett begrepp som landstinget snarast skall stryka ur sitt ordval, för det är historia.

Andreas Menzel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons