Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge S förtroendet

Hade Göran Persson haft medborgarnas förtroende att regera med egen majoritet hade han inte behövt fatta beslutet som fick konsekvensen att våra pensionspengar blev bestulna.

Annons

Svar på Gunnar Fredrikssons insändare "Bestulna pensionärer" på Allehanda.se den 27 november.

Du skriver om att vi pensionärer blivit bestulna på våra inbetalda pensionspengar.

Jag minns då jag började förvärvsarbeta. Vid ett tillfälle varnade min far mig för att jag skulle vara hemma från mitt förvärvsarbete fast jag var frisk och på det sättet "fuska" med våra inbetalda skattepengar till stat, kommun och landsting. På den tiden, innan den borgerliga regeringen hade hunnit slå vårt folkhem i spillror för oss alla, var det möjligt för oss att få helt skattefri sjukersättning från försäkringskassan, om man på grund av sjukdom inte kunde förvärvsarbeta under någon tid.

Under den tid som min far förvärvsarbetade hade hans arbetsgivare betalat in arbetsgivaravgift till stat, kommun och landsting i laga ordning. Det resulterade i att när far blev pensionär kunde han kvittera ut en "värdesäkrad" pension livet ut. På den tiden bestämdes inte pensionsbeloppen av "börsens" upp- och nedgång.

Hade Göran Perssons socialdemokratiska regering haft de svenska medborgarnas förtroende att regera med egen majoritet i riksdagen hade han inte behövt fatta det beslut som fick den konsekvensen att våra pensionspengar i ATP-systemet blev bestulna.

Om vi röstberättigade medborgare i Sverige ger Socialdemokraterna det förtroendet, att regera med egen majoritet i riksdagen vid det politiska valet 2014, behöver Löfven inte bilda regering med Centerpartiet och Folkpartiet. Nu kan det ändå inte bli ett folkhem för oss alla på 44 sekunder. Vi måste komma ihåg att det tog 44 år att bygga ett sådant förra gången. Då hade Socialdemokraterna egen majoritet i riksdagen under åren 1948, 1952 och 1959.

Gudrun Blomqvist Sjöström

S-Kvinnor Gullänget, Örnsköldsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons