Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Ryssland en chans att ha OS

/

Säkert finns i Ryssland också problem med mänskliga rättigheter. Men det är politik, och jag tror att man måste separera idrott och politik.

Annons

Så länge världen vet att OS 2014 ska vara i Ryssland, så länge finns det kritik. Dock tror jag att man måste ge Ryssland en chans först! Naturligtvis är inte allt bra där, men hela statsystemet är olika. Vi här i väst förstår inte riktigt hur systemet fungerar, allt är annorlunda. För att nå mål, finns alltid olika vägar.

Ryssland har 75 år av kommunistisk diktatur bakom sig, det efterlämnar spår. Dessutom har Ryssland en storlek, som är för oss nästan oförställbar. Det måste vara oerhört svårt att regera ett så stort land med så många olika folk.

Om OS hålls i Alperna finns en nästan perfekt infrastruktur. Ingen måste bygga nya vägar, nya byar och så vidare.

Men i Kaukasus finns inga vägar, eller bara små och dåliga. Ryssland tar nu chansen att bygga ut infrastrukturen för att ge folk som bor mitt bland berg möjlighet att delta i det vanliga livet.

Jag var där, jag vet hur människor lever. Det är en stor chans för folk som bor bakom de sju bergen.

I Alperna händer det samma, men för 50 eller 100 år sen. På den tiden frågade inga efter naturen och nuförtiden har de bra infrastruktur. Det samma händer med skidområden. I svenska fjällen eller i Alperna är allt sedan länge sen färdigt. Så varför kan inte Ryssland ha ett fint skidområde?

Säkert finns i Ryssland också problem med mänskliga rättigheter. Men det är politik, och jag tror att man måste separera idrott och politik. Låta det vara idrott för alla och för nöje.

Vem frågar efter mänskliga rättigheter, om det är OS i USA? Där finns dödsstraff kvar, där finns också stora problem med avlyssning. Eller i Japan, de frågar inte efter några rättigheter när de fiskar val.

Att bojkotta idrottstävlingar skadar bara idrottare! Om politikerna vill bojkotta, så gärna, de kostar bara våra skattepengar om de åker dit! Men de behövs inte där!

Jag för min del ger ryssarna chansen att organisera ett väldigt bra OS. 2018 ska fotbolls-VM vara i Ryssland. Ska vi ha samma hetsjakt igen då?

Tiloco

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons