Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge oss en chans

För min egen del så ser jag rött på att arbetsgivare som ger ungdomen mer chans att komma ut på arbetsmarknaden. Vi i åldrarna 35 år och äldre vill ju även komma ut och arbeta.

Annons

Svar på debattartikeln "Fler restaurang jobb för unga” på Allehanda.se den 30/1.

Restaurangjobben ökar för den yngre generationen tack vare Moderaternas generösa medel för arbetsgivare att anställda de unga. Jag tror inte Moderaterna själva vill hamna i jobb- och utvecklingsgarantins Fas 3/sysselsättningsfasen.

Den generationen som jag tillhör hade inte så lätt att få jobb när vi var unga, på 1990-talet. Det finns en nackdel med att den yngre generationen kan ta jobb för de som är 35 år eller äldre och som har stått utanför arbetsmarknaden ett par år, de äldre har ofta erfarenhet och utbildning inom yrket.

Visst måste ungdomen också komma in på arbetsmarknaden. Men det vill vi, som har stått utanför arbetsmarknaden i flera år, gärna också göra. Vi har lika stor rätt att komma in i arbetsmarknaden som ungdomarna. Främst vuxna med funktionsnedsättning får det svårt att komma in på arbetsmarknaden.

För min egen del så ser jag rött på att arbetsgivare som ger ungdomen mer chans att komma ut på arbetsmarknaden. Vi i åldrarna 35 år och äldre vill ju även komma ut och arbeta med månadslön för att komma bort från Fas 3. Ger oss en chans att visa var vi går för! Även vi som är i lite äldre har rätt till anställningsbidrag till exempel särskilt anställningsstöd, anställning med lönebidrag eller nystartsjobb/särskilt nystartsjobb.

Särskilt anställningsstöd kan arbetsgivare få om högst 890 kronor per arbetsdag (gäller även vid sjuklön). Stödet ger 85 procent av lönekostnaden. Till exempel de som är i Fas 3 får vid anställning med särskilt anställningsbidrag 17 666 kronor om månadslönen är 18 000 kronor. Arbetsgivaren får även stöd för handledning på 150 kronor per dag de tre första månaderna. Tack för att ni läste det här!

Arbetssökande generation 35 år och uppåt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons