Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fy skäms Sollefteå kommun

Annons

Läste för en tid sedan en artikel där Sollefteå kommun fick ett pris för att vara en handikappvänlig kommun. Kommunchefen i bild tar emot en flagga. Tänkte i mitt huvud att detta måste vara ett skämt då jag har 5 års erfarenhet av att vara förälder till ett handikappat barn som har särskilda behov, och har under den tiden tvingats hantera rektorer och skolledning som inte vill se till att mitt barn får ett fullgott stöd i skolan. En tid senare hörde jag ett radioprogram där en förälder som lik som mig reagerat och ringde in till radio och möttes då av en kommunpolitiker som inte tycktes intresserad av att förstå dennes invändningar utan svarade att om vi gör kommunen mer tillgänglig för turister med handikapp så blir det också bättre för de handikappade som bor i kommunen. Min tanke är snarare att kommunen bör se behoven hos sina invånare?

Här får Sollefteå kommun nu ett pris till som den minst handikappvänliga kommunen för barn med särskilt behov av stöd att växa upp och framför allt att gå i förskola/skola i. Flytta hit om du vill tampas med rektorer som säger att det är ok för barn att inte kunna kommunicera under den tid de vistas i förskolan. Flytta hit om du vill att ditt barn skall nekas insatser och träning som de behöver för sin utveckling. Flytta hit om du vill tampas med rektorer som uppger att det finns så många fina lagar och regler för barn med särskilda behov men man kan inte följa dem då det inte finns pengar till det citat rektor. Flytta hit om du vill ha minimalt med inflytande till att påverka ditt barns skolsituation eller möjligheter till rätt assistans i skolan. Flytta hit om du vill ha en skolledning som struntar i att utreda problemen om du försöker lyfta det till förvaltningschef nivå. Det är mer ok att fara med osanning om hur situationen är än att utreda hur det ser ut och göra den bättre.

Under de år som vi bott i kommunen har jag fått rådet av både sjukvårdspersonal och förskolepersonal att om jag vill att mitt barn skall få det bra bör jag flytta från Sollefteå kommun för här är det helt enkelt på det här viset här i kommunen. Av den kontakt jag haft med kommunen så tycks det vara samma inställning; Låt oss stoppa huvudet i sanden och hoppas att ytterligare en familj med barn med särskilda behov flyttar härifrån. För nej det är ju inte så att kommunen vill vara en bra kommun för handikappade att bo, leva och gå i skola i. De handikappade skall ju komma hit och turista så vi kan känna lite pengar på dem. Som sagt fy skäms Sollefteå Kommun Fy skäms.

Uppgiven förälder till Barn med Särskilda Behov

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons