Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friår i Ö-viks kommun?

Annons

E Enligt överenskommelse i budgeten mellan s, mp och v införs friår från årsskiftet på försök i tio kommuner under tre år.
Detta innebär att en anställd och en arbetslös byter plats för ett år. Vilken fin möjlighet för den arbetströtte som har arbetat i en massa år och känner sig sliten och stressad. Tänk att få koppla av, kanske även att ta chansen att gå på lite kurser med mera i lugn och ro.
Det skulle även ge den arbetslöse en nyttokänsla, för många skulle detta vara en god sak. Jag har personligen pratat med folk i andra länder inom EU som har prövat detta (Danmark, Finland). Det var det bästa de har gjort här i livet, de fick en nytändning.
Så, Örnsköldsviks kommun, ta tillfället att kosta på invånarna chansen till ett friår. Ni skulle tjäna en hel del på det. Kanske slippa en massa utbrända människor som måste gå sjukskrivna?
A-kassan är 80 procent av lönen upp till ett visst inkomsttak. Räkneexempel: Du tjänar 16 000 kr/mån, din a-kassa är 12 800 kronor. Vid ett friår blir din inkomst 10 880 kr/mån.


MÅNSKENSJOURNALISTEN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons