Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtiden känns oviss med sjukhuset och annat – hur ska det gå för Sollefteå?

/
  • Hur blir det med Sollefteå akutsjukhus? frågar sig insändarskribenten.

Annons

Hur skall det gå för Sollefteå? Den verklighet som väntar Sollefteåborna är verkligen oroande av flera orsaker. Det är inte åren 2016 eller 2017 vi behöver vara oroliga över, utan åren därefter. Då kommer kostnadsansvaret för höstens flyktingvåg att ha flyttats över från Migrationsverket till knäet hos Sollefteå kommun.

■■ För fler insändare, klicka här.

De nuvarande boende har även vissa möjligheter till anhöriginvandring av mammor, pappor, barn och fruar. Samtidigt som ungdomar flyttar ut från kommun så stannar de äldre kvar och ökar snabbt. 40 och 50-talisterna är betydligt mycket större än tidigare generationer. Sveriges kommuner och landstings (SKL) tillträdande chefekonom Annika Wallenskog säger att med dagens beräkningar kommer det bara att bli värre år för år efter 2018. Då räknar hon säkert på hela Sverige, men det gör saken verkligen inte bättre.

Färre som betalar skatt och fler bidragstagare är den krassa framtiden. Vi kommer alltså att betala alltmer i skatt utan att detta utväxlas i bättre välfärd.

Som lök på laxen har Socialdemokraterna börjat nedmontera delar av Sollefteå sjukhus för att kommuninnevånarna skall få det ännu djä...gare. Vi kan bara konstatera verkningarna av demokratins förbannelse. Hur skall det gå för Sollefteå?

Forsmo

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons