Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågor till våra politiker angående Sollefteå akutsjukhus

/

Jag undrar om Jacomina Beertema medvetet gör sig oförstående inför de frågor som vi länsbor vill ha svar på.

Annons

Varför kommer du med diffusa upplysningar och svar på det som de flesta av oss redan vet? Håll dig till det vi frågar om och oroar oss för.

Fråga 1: Vad är tänkt att ersätta cancerkirurgin på Sollefteå akutsjukhus som ni beslutat om ska flytta?

Fråga 2: Enligt uttalanden från olika politiker (oavsett partifärg) vet ni att det kommer bli svårt rekrytera specialistläkare, till exempel kirurger, till de mindre sjukhusen i framtiden. Blir det lättare efter den nu aktuella flytten av cancerkirurgin?

Många länsbor är befogat oroade över detta problem, vilket visat sig i diverse insändare den senaste tiden. Men Jacomina Beertema anser att länsborna är obefogat oroade, hur går detta ihop?

Fråga 3: Kommer Sollefteå akutsjukhus fortsatt vara ett fullvärdigt akutsjukhus efter era (och för oss "vanliga" människor) vansinniga beslut?

Fråga 4: Hur stort upptagningsområde är det tänkt att Sundsvalls sjukhus ska ha? Bengt Sörlin (M) har plötsligt satt ned foten och sagt "Det ska inte byggas för något mer än vad Sundsvall behöver för sitt upptagningsområde". Dock har både Bengt Sörlin (M) och Linnea Stenklyft (S) som bekant tidigare röstat ja till flytten av cancerkirurgin.

Fråga 5: Hur kunde ni rösta ja till detta utan att känna till konsekvenserna?

Fråga 6: Vilken "plan" har Elisabet Lassen för Sollefteå akutsjukhus, en "plan" som du nämnde november 2013 i Tidningen Ångermanland? Vad innebär planen? Vi länsbor förutsätter att det är något positivt för Sollefteå akutsjukhus.

Fråga 7: Har politikerna i Sollefteå kommun insett vilken stor arbetsplats Sollefteå akutsjukhus är? Ni stödjer ett stort antal vindkraftprojekt i vilka ni ser nya arbetstillfällen (antal arbetstillfällen som varken nu eller på längre sikt kan mäta sig i antal med sjukhusets).

Till sist, vi vet alla att olika slag av cancer ökar och att vi därmed behöver närhet till god sjukvård även i framtiden. Att som Jacomina Beertema säga sig vara beredd att åka hur långt som helst för vård får stå för henne. Vi länsbor vill ha närheten kvar till Sollefteå akutsjukhus. Varför ska vi behöva gå över ån?

Svara ärligt på våra frågor, frågor som vi anser kräver korrekta svar och som ni ska kunna ge oss.

Annhild Eriksson (fortfarande befogat oroad)

Näsåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons