Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan är inte "om", utan "hur mycket"

/

Tore Erkén är tydlig. I en insändare berättar han att det inte är någon fråga om Modo Hockey ska stöttas av kommunen - utan istället om med hur mycket.

Annons

Det är inte ovanligt att staten och kommunerna stöttar verksamheter av olika slag. De ansvariga politikerna som hanterar skattemedel gör detta för att verksamheterna i fråga har brett stöd hos medborgarna och att stöden bidrar till en god samhällsutveckling. Det är naturligtvis många gånger en grannlaga uppgift när politikerna skall avgöra hur medlen skall fördelas mellan olika aktörer. Politik är att välja och jag vill bidra till argumenten varför Modo Hockey har många skäl till att få sin andel av kakan.

Det torde inte finnas någon annan aktivitet i Ö-viks Kommun som erbjuder upplevelser, spänning och samvaro med likasinnade som Modo Hockey.

Följande kalkyl talar för sig själv: 28 hemma-matcher med i snitt 5500 pers/match under 2,5 tim/match betyder 385000 upplevelse/samvarotimmar per säsong! I en sådan kalkyl är Modo Hockey helt outstanding. Det är ett känt och omtalat faktum att många kommuninnevånare känner för föreningen i såväl med- som motgång!

Modo Hockey har ca 500 aktiva idrottsutövare. Ett stort antal ideella krafter är också engagerade i att ge ungdomar en meningsfull tillvaro.

Varje hemmamatch genererar intäkter till olika företag i kommunen, bussföretag, taxi, hotell, restauranger, kaféer m.fl.Till de skatteintäkter för kommunen som då skapas skall även läggas Modo Hockey-anställdas löneskatter.

Utöver de ovan anförda argumenten hävdar många att det finns något positivt i att år efter år tillhöra den högsta serien i landet, ja t.o.m. vara bäst i Sverige något år! Säkert stärks självkänslan, stoltheten och glädjen hos många kommuninnevånare när Modo Hockey når goda resultat på isen!

Frågan är inte OM utan HUR MYCKET Ö-viks Kommun skall bidra med till Modo Hockeys verksamhet jämfört med andra aktiviteter som också behöver stöd.

Politik är att välja bland annat mellan olika mottagare av kommunala skattemedel. Jag vill med det ovan anförda bidra till att beslutsfattarna i kommunen har sakliga argument när pengarna skall fördelas.

Tore Erkén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons