Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt utarmning av byar utanför centralorten i Sollefteå

I Resele är vi upprörda över den kommande indragningen av bussförbindelserna på södra sidan om Ångermanälven.

Annons

Turerna från Tannflo klockan 09.10 och 13.25 till Tängsta-Gåsnäs-Vignäs-Yttersel-Forsmo - Sollefteå försvinner helt.

Kvar blir bara skolbussen som går 07.15 från Tannflo och tillbaka 16.10. Ingen garanti är lämnad att även den tas bort under skolloven.

Kollade upp om det eventuellt kan skapas en kompletteringstrafik, det innebär att man kan ringa dagen före och samåka till Sollefteå. Men den ansvariga personen i kommunhuset svarade att det inte blir någon sådan trafik.

Konsekvenser:

Skolbarn kan aldrig ta en tidigare buss hem vid eventuell sjukdom eller av annan orsak.

Äldre utan bil skulle aldrig orka åka med skolbussen 7.15 för att få vänta i Sollefteå tills affärerna öppnar klockan 10 för att sedan vänta till 16.10 för hemfärd.

Asylflyktingarna som vid uppehållstillstånd börjar SFI har samma problem. Några timmars SFI, sen får de vänta i ur och skur innan de kan åka hem igen.

Jag tror att underlaget för detta beslut var dåligt genomtänkt. De som gjorde analysen tänkte inte på konsekvenserna som jag har specificerat upp. Därför bör detta beslut rivas upp.

Vårt krav i Resele är att vi får behålla den buss som går 12.10 från Sollefteå och från Tannflo 13.25. Då har även vi som är utan bil möjlighet att göra ärenden i Sollefteå.

Ingbritt Hedin (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons