Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försämrad busspendling med nya turlistan

/

Jag talade med en bussförare och han tyckte att det var konstigt att de skulle ta bort turer som arbetspendlare åker med när skolan är stängd.

Annons

Nu har den nya tidtabellen kommit, och med den försämrad pendling. Till exempel försvinner den första turen från Ramsele den 1/7-2014, och då försvinner arbetspendlingen också för oss i Långsele som åker med turen klockan 06.15 till Sollefteå. Och nästa tur, 07.35, försvinner också, den går endast vid skolgång.

Besluten innebar att kollektivtrafikens kostnader måste skäras ned med cirka 2,4 miljoner kronor. Denna kostnadsminskning innebar att planeringsunderlaget för framtidens landsbygds- och tätortstrafik blev en minskad trafik.

Den här informationen fick jag från Sollefteå kommun efter ett inskickat brev:

"Större delen av den kollektivtrafik som fram till nu bedrivs i kommunen är anpassad till transport av elever till grundskola och kommunens gymnasieskola och viss arbetspendling.

Dessutom erbjuds tätortstrafik i så kallade 40-minuterstrafik vilket ökat resandet i tätorten."

Jag talade med en bussförare här om dagen när jag åkte hem och han tyckte att det var konstigt att de skulle ta bort turer som arbetspendlare åker med när skolan är stängd. För det blir problem för de andra som åker dagligen.

Besviken Bussresenär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons