Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Modotränaren: Gör om, gör rätt – tryck inte ner damidrotten

/
  • Tryck inte ner Mododamerna, uppmanar förre damtränaren Micke Nilsson Modoledningen och hänvisar till att laget kommande säsong är det enda i stan som spelar om en mästerskapstitel. På bilden har Modos Alice Östensson gjort ett av sina tre mål i den första kvartsfinalen mot AIK. En match Modo vann med 3-1.

Annons

Angående ..."Hockeyfest i Fjällräven Center – då får Modos damlag flytta på sig", allehanda.se 13 juli.

Modos herrlag och Ö-vik Hockey ska spela sina premiärmatcher i Fjällräven Center lördagen den 17 september.

Arrangemanget "Hockeystad", idén med att utveckla ishockeyn och samarbetet mellan klubbarna, står jag bakom till 100 procent. Men tidpunkten eller datumet är helt fel.

Det är nämligen så att Modos damer också har hemmapremiär denna dag och tydligen ska förpassas till Modohallen. En toppmatch mot Djurgården i damernas högsta serie skall alltså flyttas till kallhålan Modohallen.

Vem eller vilka har bestämt det? Och hur motiverar man det?

■■ För fler insändare, klicka här.

Modos damer är efter herrarnas degradering det enda laget i Örnsköldsvik som spelar om en mästerskapstitel och har Fjällräven som sin hemmaborg.

Laget innehåller många landslagsspelare och skall väl inte behöva flytta på sig när det skall spelas matcher i lägre divisioner?

Jag hoppas verkligen att de som bestämmer gör om och gör rätt. Om vi vill ha kvar våra duktiga damspelare måste vi också se till att de har bra förutsättningar och att vi visar uppskattning för deras prestationer.

Jag trodde att jag efter fem år som tränare för damerna skulle slippa att bli förbannad över alla orättvisor, men ack så fel jag hade. Gör om.

Micke Nilsson

Före detta Modotränare

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons