Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag ger välstånd

Annons

E Enskilt företagande har ytterst en viktig del i välståndet. Politiska partier och politiker kan inte skapa välstånd. Politiker kan likväl, om de vill och har den övertygelsen, skapa förutsättningar för en vidareutvecklad marknadsekonomi med bra, stabila och långsiktiga regler för företagandet.

Att påverka samhällets utveckling är avsikten med det politiska uppdraget. Bara att bevaka och följa utvecklingen kan aldrig vara tillräckligt.
Samhällsutvecklingen ger människor möjligheter, men den kan också orsaka otrygghet och ensamhet när människor förlorar traditionella förankringar.
Alltför många människor upplever ökad fattigdom, utanförskap, och vanmakt även i välståndssamhället. Nya utmaningar kan bemästras genom ökade möjligheter och motivation att enskilt, eller tillsammans, lösa problemen. Vi måste överge många av de storskaliga och standardiserade lösningarna till förmån för de småskaliga och varierade. I det sammanhanget har småföretagarna en viktig uppgift.

Av Sveriges företag har 98 procent färre än 20 anställda och hela 91 procent har färre än 5 anställda. Visste du att hela 70 procent av alla företag drivs av enmansföretagare, och att de små företagen dominerar i alla branscher?
Småföretagarna och företagsklimatet har varit på allas läppar länge. Men vad som behövs är handling och politiska beslut. Det är häpnadsväckande att nuvarande regering låter liggande förslag vänta. Det är beklagligt att det stora Näringsdepartementet inte ger plats åt progressiva krafter och prövar mer radikala förändringar som kan underlätta för i första hand småföretagandet.
I ett liberalt Sverige skapas förutsättningar utan att det sker på andra gruppers bekostnad.

KJELL G WESTMAN
FOLKPARTIET.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons