Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fördelar med en ny hälsocentral i Långsele!

Långsele har alla förutsättningarna för att kunna uppfylla de krav man kan ställa på en modern bra och tillgänglig hälsocentral, nu och för framtida bruk.

Annons

Vi kan konstatera efter ett antal år, att den då så fantastisk idén att ta bort vårdcentralerna i centrala Långsele och Sollefteå var ett stort misstag. Den dåvarande primärvårdschefen Lennart Moberg, genomdrev det med politikernas godkännande. Resultatet blev nästintill katastrofalt med facit i handen. (Av nio och en halv tjänster är endast två och en halv läkartjänster tillsatta.) Hans största argument var, att det var mycket enklare att rekrytera läkare och övrig personal till en stor vårdcentral, numera kallad hälsocentral, än till en liten.

Långsele fick stryka på foten som så många gånger förr. När ska kommunen och nu också landstinget se Långsele som ett komplement i stället före en konkurrent? Med indragna bussturer till Sollefteå, är det inget som talar för ytterligare en vårdcentral i Sollefteå.

Långsele är Sollefteå kommuns näst största kommundel och har med andra ord också det näst största upphämtningsområdet. Långsele har dessutom intakta lokaler för att snabbt kunna etablera en ny hälsocentral där. Det finns många äldre och barnfamiljer i upphämtningsområdet.

Fördelar med en hälsocentral i Långsele:

* Bra, intilliggande parkeringsmöjligheter.

* Inga parkeringsavgifter.

* Taxi och ambulans har en given plats och en perfekt avvägd ramp under tak som leder till den nya Hälsocentralen i Långsele.

* Närliggande busshållplats.

Dessutom finns ytterligare lokal, där tidigare apoteket låg för annan närliggande verksamhet.

Långsele har alla förutsättningarna för att kunna uppfylla de krav man kan ställa på en modern bra och tillgänglig hälsocentral, nu och för framtida bruk. Hyran skulle nog bli landstingets billigaste genom tiderna.

Med hopp om ett genombrott var hälsocentralerna behövs bäst och med fokus på patienterna. Låt Oss se med Patientens ögon, när Vi tillsammans formar länets framtida vård.

JT Lindh

För en bättre vård Nu och i framtiden.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons